A cukorbetegség modern világunkban népbetegségnek számít, mely az emberek egyre szélesebb körét érinti, köztük a fiatalokat is. A diabétesz számos súlyos, krónikus betegség gyökere lehet, ezért fontos a megelőzés és a megfelelő kezelés.

Milyen betegségek ezek?

- magas vérnyomás
- veseelégtelenség
- stroke
- vakság
- impotencia

Az akadémia orvoslás gyógyszereket használ a vércukorszint csökkentésére, ez azonban bevallott módon nem a probléma gyökerét orvosolja, csupán tüneti kezelésről van szó. A hivatalos álláspont szerint sem az 1-es, sem pedig a 2-es típusú cukorbetegség nem gyógyítható, a cél a tünetek, szövődmények enyhítése, valamint a várható élettartam növelése.

A vércukorszint csökkentő gyógyszerek képesek gyorsan csökkenteni a vércukorszintet, azonban ezek a gyógyszerek nincsenek hatással az alapvető problémára.

Ezek a szerek működésük szempontjából alapvetően három csoportra oszthatók:


1. az első típusba tartozó gyógyszerek a nem megfelelően működő, elgyengült hasnyálmirigyet ösztönzik több inzulintermelésre.

2. a másik csoport tagjai pedig a cukor felszívódását gátolják a belekben.

3. a harmadik típus a szöveti inzulin érzékenységet növelő gyógyszerek.

Ezeknek a gyógyszereknek a hosszú távú alkalmazása révén elmerevedhetnek az erek (ami növeli a szívinfarktus és stroke kockázatát), illetve megzavarhatják a zsíranyagcserét, ami pedig elhízáshoz vezethet (a 3. típus kivételével).


A modern, akadémiai orvoslással szemben, a több ezer éves, Tradicionális Kínai Medicina nem szintetikus gyógyszereket használ a cukorbetegség gyógyítása céljából, hanem természetes összetevőket tartalmazó készítményeket.


A keleti, alternatív orvosok, gyógyítók nem a betegségek megjelenő tünetire koncentrálnak, hanem a betegségek gyökereit kutatják és arra próbálnak megoldást adni.

A Tradicionális Kínai Medicina szerint a cukorbetegség gyógyítására a legjobb készítmények bizonyos gyógygombák. Több ezer éves megfigyeléseik szerint ebben a kórképben a legjobb eredményt a Ganoderma Lucidum (reishi, pecsétviaszgomba) gyógygombától és a Cordyceps Sinensis (hernyógomba) gyógygombától várhatjuk.

Az utóbbi évek kutatási is találtak kapcsolatot e két gyógygomba és a vércukorszint csökkenése között, ezen kutatások szerint e jótékony tulajdonság a gombákban található poliszacharidoknak köszönhető.

Az International Journal of Medicinal Mushrooms (Gyógyító gombák nemzetközi folyóirata) több kutatás eredményeiről is beszámol, melyek szerint a gyógygombák néhány hét alatt képesek csökkenti a cukorbetegek vércukorszintjét.


Ha gyógygomba, akkor Mushroom Wisdom


Miért válassza a Mushroom Wisdom gyógygombáit?


- mert kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak
- magas hatóanyag tartalmúak
- rendkívül magas minőségűek
- a felhasznált alapanyagok frissek, tiszták, nem tartalmaznak mérgező összetevőket (pl. növényvédőszerek, gyomirtók)
- garantáltan szója-, glutén-, és tartósítószer mentesek
- a speciális gyártási technológia révén a hatóanyagok nem sérülnek

Szeretne többet megtudni a gyógygombákról? Kattintson ide!

Iratkozzon fel értékes információkat tartalmazó hírlevelemre és értesüljön a legfrissebb tanulmányokról!



Név:*

E-mail:*


Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!